Eti Bakır’ın ‘Çevre Müfettişleri’ iş başında!
Üretimde insanı ve sürdürülebilir geleceği odağına alan Eti Bakır, “Çevre Denetçileri” projesi ile gençlere çevre bilinci ve bilinçlendirme eğitimleri veriyor. Eğitimler kapsamında Mardin Mazıdağı’nda 45 okula ulaşan projede 1.500 öğrenciye çevre ve sürdürülebilirlik anlatıldı.
Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Cengiz Holding’in küme şirketlerinden biri olan Eti Bakır, şubeye ve ülke ekonomisine sağladığı katkıların yanı sıra, sürdürülebilir bir gelecek için çocukları ve gençleri çevre konusunda bilinçlendirmek amacıyla eğitimlerine devam ediyor. . Şirket, “Çevre Müfettişleri” isimli eğitim projesi ile öğrencilerde çevre bilincini ve farkındalığını artırmayı hedefliyor. Proje kapsamında 45 okulda eğitim veren Eti Bakır; Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisi’nin bulunduğu Mazıdağı’nda 1.500 öğrenciye ulaştı. Çevre duyarlılığı, güç verimliliği, geri dönüşüm ve atık yönetimi gibi konuların yer aldığı eğitim kapsamında “Atık Pil Toplama” kampanyası da başlatıldı.
‘SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VİZYONUMUZ ÜRETİMLE SINIRLI DEĞİL’
Mardin’de döngüsel ekonominin en güzel örneklerinden birini elde ettiklerini anlatan pirit konsantresinden kobalt, nikel, çinko ve bakır elde ettiler. Eti Bakır Mazıdağı Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisi Genel Müdürü Emre Kayışoğlu “Sürdürülebilirlik vizyonumuz üretim faaliyetlerimizle sınırlı değil. Burada sektörümüzde sadece dünyanın en ileri teknolojisi ile çevre dostu üretim yapmıyoruz; Aynı zamanda daha iyi bir dünya için geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimizde de bu farkındalığı yaratmayı hedefliyoruz.” Eti Bakır Mazıdağı’nın pil tozu ile pirit konsantresinden nadir elementler ve madenlerin geri kazanımı konusunda çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlatan Kayışoğlu, şöyle devam etti: “Mardin’de artık dünya üretiminin yüzde 2’sine tekabül eden kobaltı geri dönüştürüyoruz. Mardin’deki çalışmalardan Kobalt, bugün küresel ekonominin en stratejik hammaddelerinden biridir; Teknolojiden savunmaya, otomotivden enerji santrallerine kadar onlarca farklı alanda kullanılmaktadır. Artık pil tozundaki metallerin geri dönüşümüne odaklanıyoruz. Gençlerimizi sürdürülebilirlik sürecine dahil ederek geleceğimize damgasını vuracak döngüsel ekonominin değerini anlamalarını istedik. Bu bağlamda Çevre Müfettişlikleri bizim için sadece bir sosyal sorumluluk projesi değil; aynı zamanda sanayi ve örgün eğitim işbirliğinin güzel bir örneği…”
DEPREM EĞİTİMİ VERİLİYOR
Proje hakkında bilgi veren Kayışoğlu, eğitimlerin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Proje kapsamında Taşınabilir Pil Üreticileri Derneği (TAPDER) ile birlikte desteklediğimiz atık pil toplama kampanyasını başlattık. çevre eğitimlerinin yanı sıra toplama kutuları ve 25 kilogramdan fazla pil topladık. Ayrıca İş Sağlığı ve Güvenliği gruplarımız beyin sarsıntısı eğitimleri de verdi. Öğrencilerimiz arasından seçeceğimiz 225 Çevre Müfettişi eğitimimizin ardından sınıfların işleyişinden sorumlu olacak. Bu müfettişlerimizi zaman zaman çevre etkinliklerimize davet ederek pratik hayatta nasıl çalıştığını göstererek eğitimlerine devam edeceğiz.”
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı