Teknoloji

Honda’nın hidrojenle çalışan araç çalışmaları hızlanıyor

Hidrojen yakıtlı araçlar da tıpkı elektrikli araçlar gibi güçlerini elektrikten alıyor. Ancak hidrojenli araçlarda rastgele akü yoktur. Bu araçlar elektrik enerjisini içlerinde bulunan hidrojenden elde etmektedir.

Benzin ve motorin gibi fosil yakıtlar yerine hidrojen kullanmak karbondioksit gazı oranını düşürmek için en iyi analiz formüllerinden biridir. Bu nedenle bazı üreticiler bu teknolojiyi daha da geliştirmek için çalışıyor.

Honda’dan hidrojenli araç hamlesi

Honda, hidrojen kullanımına yönelik gelişmeleri ve planlarını açıkladı. Firmadan yapılan açıklamaya göre geleceğin teknolojileri için çalışmalarını sürdüren Honda, hidrojen alanındaki gelişmelerin detaylarına ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantı kapsamında mevcut çalışmaları ve geleceğe yönelik hedeflerini paylaşan şirket, hidrojeni birçok farklı alanda kullanarak karbon nötr bir toplum hayaline ulaşmayı hedefliyor. Honda, 2050 yılına kadar tüm ürünlerinde ve kurumsal faaliyetlerinde karbon nötr olmayı hedefliyor.

Honda, yaklaşık 30 yıldır hidrojen teknolojileri ve FCEV’ler araştırıyor ve geliştiriyor.

Honda, 2013’ten beri yeni nesil yakıt hücresi sisteminin geliştirilmesi konusunda General Motors ile ortaklık yapıyor.

Bu kapsamda Honda, 2024 yılında Kuzey Amerika ve Japonya’da GM ile ortaklaşa geliştirdiği yeni nesil yakıt hücresi sistemine sahip bir FCEV modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Şirket, tamamı hidrojenden oluşan modelinin satışına 2024 yılında Kuzey Amerika ve Japonya’da başlamayı planlıyor.

Bu model, geçen yıl Kuzey Amerika’da tanıtılan CR-V’yi temel alacak ve yeni nesil bir yakıt hücresi sistemi ile donatılacak.

Hidrojen gücü, doğada bulunan hidrojenin bileşikler halinde dönüştürülmesiyle elde edilen güç kaynağı olarak tanımlanmaktadır.

Son dönemlerde hidrojen dekarbonizasyon amaçlarına ulaşmak için kullanılacak güç alternatiflerinden biri olarak görülmektedir. Hidrojen enerjisinin farklı renklerle temsil edilen bir üretim süreci vardır.

Fosil yakıtlarla üretilen gri hidrojen, yenilenebilir enerji ile elde edilen yeşil hidrojen olarak sınıflandırılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu